J

API WEB SERVICE ( JAX-WS )

JAX-WS (Java API for XML Web Services), Java EE (Enterprise Edition) platformunun bir parçası olarak sunulan ve SOAP (Simple Object Access Protocol) tabanlı web servislerini oluşturmak ve tüketmek için kullanılan bir API’dir.

İşte JAX-WS’nin temel özellikleri ve açıklamaları:

SOAP Protokolü ile Uyumluluk: JAX-WS, SOAP protokolünü kullanarak web servislerini tanımlamak, dağıtmak ve kullanmak için bir arayüz sağlar. SOAP, XML tabanlı bir iletişim protokolüdür ve farklı platformlar arasında uygulamalar arasında iletişim kurmak için kullanılır.

Java Sınıflarını Web Servisine Dönüştürme: JAX-WS, Java sınıflarını otomatik olarak WSDL (Web Services Description Language) belgesine dönüştürmek için kullanılabilir. Bu, web servislerinin kullanılabilir operasyonlarını, parametrelerini ve döndürdüğü veri türlerini tanımlayan bir XML belgesidir.

Uygulama Geliştirmeyi Kolaylaştırır: JAX-WS, Java geliştiricilerinin web servisleri oluşturmasını ve kullanmasını kolaylaştırır. Basit bir Java sınıfını web servisine dönüştürmek için Java Annotation’larını (javax.jws.*) kullanabilirsiniz.

WSDL ve XML Binding: JAX-WS, WSDL belgelerini okuma ve yazma işlemleri için standart Java sınıflarını ve veri yapılarını kullanır. Ayrıca, XML verilerini Java nesnelerine dönüştürme ve tersine dönüştürme için otomatik bağlama (binding) işlemlerini yönetir.

Sunucu ve İstemci Tarafı Desteği: JAX-WS, hem web servisleri yayınlamak için sunucu tarafında kullanılabilir (endpoint oluşturma), hem de web servislerine istemci olarak erişmek için kullanılabilir (web servisine istemci oluşturma).

WS- Standartları ile Uyumluluk*: JAX-WS, WS-* (Web Services Interoperability) standartlarına uygun olarak web servislerini oluşturmanıza ve tüketmenize olanak tanır. Bu, farklı web servisleri uygulamalarının birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar.

JAX-WS, Java EE platformunun bir parçası olarak geliştirilmiş olup, Java teknolojisine dayalı büyük ölçekli kurumsal uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Total Views: 229Daily Views: 1
  • Bu blog’u beğendiniz mi ?

sıklıkla Sorulan Sorular

Evet, kurs seviyesi sıfırdan başlanacak şekilde olacaktır. Seviyenize göre hafif, orta, ağır olacak şekilde kurs eğitimi alacaksınız.

Kurslarımız ortalama 4 ay ile 6 ay arasında sürmektedir.

Evet, Kurslarımız zoom veya Google Meet üzerinde oneline olacaktır. Dilediğiniz yerde derse katılabileceksiniz.

Kurslarımız hafta 2 gün olacaktır.

Hafta sonları: Cumartesi ve Pazar Günü saat: 14:00 – 18:00

Hafta içi: Pazartesi ve Çarşamba Günü Saat : 18:00 – 22:00

Hafta içi ve hafta sonu eğitimler aynı zamanda aynı eğitimi aldığınız için, mental sağlığınıza göre ister hafta içinde ister hafta sonundaki derslere katılabilirsiniz.

Hafta içi ve hafta sonu eğitimler aynı zamanda aynı eğitimi aldığınız için, mental sağlığınıza göre ister hafta içinde ister hafta sonundaki derslere katılabilirsiniz.

Evet, kurs bitiminde staj alacaksınız. Bu staj okunuzdaki zorunlu stajınız varsa okunuz kabul ediyorsa yazılım veya donanım stajı yerine sayılacaktır.

Eğer bir konuyu anlamazsanız, sonradan kayıtlı videolardan izleyebileceksiniz. Yinede anlamazsanız 2 hafta bir gün genel tekrar dersimizde sorulanızı sorabilirsiniz.

Evet, sonrada alınan kayıtlardan ders tekrarını yapabilirsiniz.

Bir sonraki eğitim için marka temsilcimizle görüşebilirsiniz. Web sitemiz üzerinden whatsapp hattından bizlere yazabilirsiniz.

Evet, İlk derse ücretsiz girebilirsiniz.

Evet, ancak kursa katılım olarak %90 oranında katılım sağlamanız ve sizlere verilen haftalık görevleri zamanında yaptıysanız bir sonraki eğitime ücretsiz katılacaksınız.

Bir eğitimden sonra, başka bir eğitimi almak isterseniz o an ki ücretten %10 indirim alacaksınız.

Evet, SLAcademy sizlerde gönüllü mentörlük yapabilirsiniz.

Evet, kurs dilimiz Türkçe olacaktır.

100%

Güncel Eğitimler

100%

Müşteri Memnuniyeti

+100

Bizden eğitim alıp işe yerleşenler

+30

Güncel Teknoloji Sayısı

Kurslara Başlamadan

Kurslarımız güncel olup sıfırdan öğreneceksiniz.

0
Deneyim
0M
Dünya genelinde bu teknolojileri kullanan kişi sayısı
0K
Bu teknolojileri kullanan Firmalar
0%
Eğitime başlamak için gereken bilgi