D

DEVOPS

DevOps, yazılım geliştirme ve bilgi teknolojileri operasyonları (IT operations) arasındaki işbirliğini ve iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan bir kültür, işbirliği metodolojisi ve iş uygulama yaklaşımıdır. “Development” (Geliştirme) ve “Operations” (Operasyonlar) kelimelerinin birleşiminden oluşan DevOps, yazılımın hızlı bir şekilde teslim edilmesi, yazılımın kalitesinin artırılması, işbirliği ve sürekli iyileştirme gibi hedefleri destekler.

DevOps, geliştirme ve operasyon ekipleri arasında duvarları yıkmayı, işbirliğini artırmayı ve yazılım teslimat süreçlerini optimize etmeyi amaçlar. Bu amaçlara ulaşmak için otomasyon, sürekli entegrasyon ve sürekli teslimat gibi pratikleri benimser.

DevOps’un temel prensipleri şunlardır:

İşbirliği ve İletişim: Geliştirme ve operasyon ekipleri arasındaki işbirliğini ve iletişimi güçlendirmek önemlidir. Ortak hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için birlikte çalışmak, başarılı bir DevOps uygulamasının anahtarıdır.

Otomasyon: Tekrarlanabilir görevleri otomatikleştirmek, hızlı ve güvenilir bir yazılım dağıtım süreci sağlar. Otomasyon, hataları azaltır, verimliliği artırır ve insan hatalarını en aza indirir.

Sürekli Entegrasyon ve Sürekli Teslimat (CI/CD): Sürekli entegrasyon, yazılım değişikliklerinin sık ve otomatik olarak birleştirilmesini sağlar. Sürekli teslimat ise bu birleştirme işleminden sonra yazılımın test edilmesi ve gerektiğinde üretim ortamına otomatik olarak dağıtılmasını sağlar. Bu süreçler, hızlı ve güvenilir bir yazılım teslimatını sağlar.

Altyapı Kodlaması (Infrastructure as Code – IaC): Altyapı kaynaklarını kod olarak tanımlamak ve yönetmek, altyapıyı hızlı bir şekilde oluşturmayı, dağıtmayı ve değiştirmeyi sağlar. Bu, tekrarlanabilirlik, güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlar.

Sürekli İyileştirme: Sürekli iyileştirme, süreçlerin ve uygulamaların sürekli olarak gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesini sağlar. Geri bildirim döngüleri ve performans metrikleri kullanılarak sürekli olarak gelişim sağlanır.

DevOps’un bu prensipleri ve uygulamaları, yazılım geliştirme ve operasyon ekiplerinin daha etkili bir şekilde çalışmasını ve yazılımın daha hızlı ve güvenilir bir şekilde teslim edilmesini sağlar.

 

Total Views: 86Daily Views: 1
  • Bu blog’u beğendiniz mi ?

sıklıkla Sorulan Sorular

Evet, kurs seviyesi sıfırdan başlanacak şekilde olacaktır. Seviyenize göre hafif, orta, ağır olacak şekilde kurs eğitimi alacaksınız.

Kurslarımız ortalama 4 ay ile 6 ay arasında sürmektedir.

Evet, Kurslarımız zoom veya Google Meet üzerinde oneline olacaktır. Dilediğiniz yerde derse katılabileceksiniz.

Kurslarımız hafta 2 gün olacaktır.

Hafta sonları: Cumartesi ve Pazar Günü saat: 14:00 – 18:00

Hafta içi: Pazartesi ve Çarşamba Günü Saat : 18:00 – 22:00

Hafta içi ve hafta sonu eğitimler aynı zamanda aynı eğitimi aldığınız için, mental sağlığınıza göre ister hafta içinde ister hafta sonundaki derslere katılabilirsiniz.

Hafta içi ve hafta sonu eğitimler aynı zamanda aynı eğitimi aldığınız için, mental sağlığınıza göre ister hafta içinde ister hafta sonundaki derslere katılabilirsiniz.

Evet, kurs bitiminde staj alacaksınız. Bu staj okunuzdaki zorunlu stajınız varsa okunuz kabul ediyorsa yazılım veya donanım stajı yerine sayılacaktır.

Eğer bir konuyu anlamazsanız, sonradan kayıtlı videolardan izleyebileceksiniz. Yinede anlamazsanız 2 hafta bir gün genel tekrar dersimizde sorulanızı sorabilirsiniz.

Evet, sonrada alınan kayıtlardan ders tekrarını yapabilirsiniz.

Bir sonraki eğitim için marka temsilcimizle görüşebilirsiniz. Web sitemiz üzerinden whatsapp hattından bizlere yazabilirsiniz.

Evet, İlk derse ücretsiz girebilirsiniz.

Evet, ancak kursa katılım olarak %90 oranında katılım sağlamanız ve sizlere verilen haftalık görevleri zamanında yaptıysanız bir sonraki eğitime ücretsiz katılacaksınız.

Bir eğitimden sonra, başka bir eğitimi almak isterseniz o an ki ücretten %10 indirim alacaksınız.

Evet, SLAcademy sizlerde gönüllü mentörlük yapabilirsiniz.

Evet, kurs dilimiz Türkçe olacaktır.

100%

Güncel Eğitimler

100%

Müşteri Memnuniyeti

+100

Bizden eğitim alıp işe yerleşenler

+30

Güncel Teknoloji Sayısı

Kurslara Başlamadan

Kurslarımız güncel olup sıfırdan öğreneceksiniz.

0
Deneyim
0M
Dünya genelinde bu teknolojileri kullanan kişi sayısı
0K
Bu teknolojileri kullanan Firmalar
0%
Eğitime başlamak için gereken bilgi